سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) که در سال ۱۹۶۰ تأسیس شد، سابقه مناقشات میان کشورهای عضو را دارد که از جر و بحث بر سر سهمیه تولید تا منازعات گسترده تری مانند جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ و تهاجم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ را در بر میگیرد.
عربستان سعودی پس از این که مذاکرات اوپک پلاس درباره افزایش تولید نفت بدون نتیجه ماند، قیمت فروش نفت در ماه اوت برای خریداران از آسیا گرفته تا آمریکا را افزایش داد.
وزیران اوپک پلاس مذاکرات نفتی روز دوشنبه را در پی درگیری هفته گذشته میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی بر سر پیشنهاد تمدید هشت ماهه توافق محدودیت عرضه لغو کردند.
قیمت نفت خام در معاملات روز، دوشنبه، در حالی نزدیک به قیمت روز جمعه باقی ماند که سرمایهگذاران منتظر تصمیم اوپک پلاس در مورد سیاست تولید این گروه در آینده هستند.
قیمتهای نفت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون تحت تاثیر محدودیت عرضه و رشد مصرفی که برای فصل سفرهای تابستانی پیش بینی می شود، بیش از ۲۵ درصد رشد داشته است.
اوپک و متحدانش در حال گفت و گو برای عدم برگزاری نشست هفته آینده وزیران و تقلیل آن به دیدار کمیته نظارتی هستند که نشان دهنده پایبندی این گروه به برنامه افزایش تدریجی تولید است.
چین در مارس با واردات بالاتر و افزایش تولید داخلی، نفت بیشتری را ذخیره سازی کرد اما پیش بینی می شود با افزایش قیمتهای نفت، روند واردات این کشور محدودتر شود.
اشباع کم سابقه ذخایر نفت که در اوج شیوع ویروس کرونا به وجود آمده بود و بازار را به مرز فروپاشی کشانده بود، تقریبا از بین رفته و از احیای قیمت نفت پشتیبانی کرده است.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر چشم انداز رشد قویتر اقتصاد جهانی در پی پیشرفت واکسیناسیون کووید ۱۹ و کاهش سطح ذخایر نفت آمریکا، افزایش یافت.
۶۱ کشتی باقیمانده از ۴۲۲ کشتی که به دنبال باز شدن کانال سوئز برای عبور از آن صف کشیده بودند، در روز شنبه از این گذرگاه عبور کردند و کشتیرانی از این کانال کاملا برقرار شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال پس از کاهش ۳.۸ درصدی در روز پنجشنبه، در پایان معاملات جمعه با ۲ دلار و ۶۲ سنت معادل ۴.۲ درصد افزایش به ۶۴ دلار و ۵۷ سنت رسید.
به دنبال انتشار گزارش هایی از حملات حوثی های یمن به تاسیسات نفتی عربستان، قیمت نفت برنت روز دوشنبه برای اولین بار از زمان شروع بحران کرونا به بالای ۷۰ دلار رسید.